Varg Vikernes ezeroldalas manifesztumot tett közzé az Interneten, melyben a Lamb Of God énekesének tettét dicséri, és úgy véli, Randy Blythe megtette azt, amire ezernyi más patkány képtelen volt.
“Randy egy hős! Ráadásul nem elég, hogy gyilkolt, de férfiasan vissza is tért csapatával Csehországba, mintha mi sem történt volna, ami külön elismerést érdemel.
Először is tudni érdemes, hogy nem Randy kezdte az egészet: az az idióta mászott fel a színpadra, így számolhatott vele, hogy esetleg pimasz tettéért az életével is kell fizetnie. Egy igazi férfi nem tűrheti, hogy mások behatoljanak a felségterületére: ez olyan, mintha

Korábban is barátok voltak.

hagynád, hogy távollétedben más kúrja meg a feleségedet, vagy hogy éjszaka becsöngessen hozzád, és számon kérjen rajtad bármit is. Az ilyesmiért halál jár! Randy ráadásul nálam is hősiesebbnek bizonyult, mert én az ellenségemet, ő meg egy rajongóját ölte meg, úgy, hogy az egészet ráadásul véletlen balesetnek is állítja be mindenki. Csak elismerően tudok róla nyilatkozni: miután én 16-szor megkéseltem Euronymous-t, hiába védekeztem azzal, hogy ő szaladt bele akaratom ellenére többször a késembe – most meg mindenki simán elkönyveli balesetnek azt, hogy egy több méteres színpadról lelök valaki egy másik embert” -írta többek között Vikernes, majd hozzátette, Randy-nek azért is elismerés jár, hogy ilyen ócska tucatzene előállítása mellett is meg tudta magában őrizni az ősi időkből bennünk maradt, agresszív és állatias hajlamot, és ezt kamatoztatni is tudta adott esetben.
“Randy valójában a globalizáció és a multikulturalizmus ellen küzd, ezért tette, amit tennie kellett – neve már fenn fog maradni a hősies ellenállók listáján. A gyilkosság valójában elkerülhetetlen volt – meg kellett végre mutatni a nyomorultaknak, hogy egy igazi metálzenész közelébe nem lehet büntetlenül beférkőzni. Most talán mindenki tudni fogja végre, hol a helye.”
Az Autodafé Kvlturális Magazin elhatárolódik a gyilkosság mindennemű kétes jellegű beállításától, és természetesen maga is úgy tartja, hogy a részeg baromnak nem kellett volna stage dying-olnia, és inkább ne is beszéljünk az egészről.