Nehéz, fáradtságos évet tudhatunk magunk mögött. Ahhoz hogy vidáman és méltóképp zárjuk le 2010-et, összeállítottunk egy kétséget kizáróan objektív, indulatoktól mentes listát azokról a zenei albumokról, amik a ‘metal’ címke alatt jelentek meg. Illetve aminek hallatán hirtelen gerjedelem támad bennünk, hogy csattanós nyelves csókot adjunk egy szőrös favágónak vagy egy bajuszos eladónőnek.

Sorrend nélkül az idei év azon metallemezei aminek hallgatása közben hirtelen vonzódni kezdünk a saját nemünk iránt:

Agalloch – Marrow_Of_The_Spirit
A szenvelgős, hosszúra nyújtott téli estékhez kiválóan illik ez a hatszámos (átlagosan 11 perc körüli dalok), amerikai cukipofák által készített album. Szinte az ember előtt van a kép, amikor a Marrow Of The Spirit bakelit elindul a lejátszón és közben halkan duruzsol a kandalló, mi pedig egy kiterített jegesmedve bőrön meztelenül várjuk a szomszéd Pista bácsit, hogy egy pohár vörös bor mellett együtt álmodozzunk a régi laktanyai élményeinkről.

Amorphis – Magic & Mayhem – Tales from the Early Years
Van az a pénz amiért levetkőznél fiú létedre egy csapat kőműves előtt? Ha igen, tökéletes aláfestő zene lehet a sztriptízhez a finnek zenéje. A M&M-en olyan dalok hívogatnak minket édes csínytevésekre, amiket az új énekes ad elő leporolt Amorphis slágerek képében. Cukiságfaktor: 5/5

Burzum – Belus
Abszolút kiakad tőle a ratyi-o-meter, tulajdonképpen ha ennek hallgatásától nem buzul be rögtön valaki, akkor az már orvosi csoda lenne és valami tényleg nincs rendben a genetikai állományával!
Hölgyeknek már létezek alternatív verzió is, Gizus néven.

Cradle Of Filth – Darkly Darkly Venus Aversa
Újabb leszbikus himnuszokat kapunk az angol fenegyerektől, ezúttal sötéten-sötéten, mert az úgy sokkal izgalmasabb. Kéjesen és magasan sikongatva nyúljon minden lány magához és a barátnőjéhez azonnal!

Darkthrone – Circle The Wagons
Lehet-e annál csodálatosabb amikor két pajkos és izmos hímtag egymásnak feszül, játszadoznak egymással és a móka hevében időről-időre hevesen kitörnek és a világra ontják érzéseiket? Ugye nem. Részesei lehetünk mi is e nem mindennapi csodának, ahányszor csak meghallgatjuk a Circle The Wagons-t.

Fear Factory – Mechanize
Cyberszex egy Mackóbárban.

Amennyiben konzervatív beállítottságúak lennénk és a fenti lista alapján feljelentést tervezgetnénk az Autodafé Magazin ellen, erkölcsi értékek megóvására hivatkozva, nyugodtan vegyük meg a Kvelertak – Kvelertak lemezét és helyreáll a világrend.