1. Mi a legfontosabb tapasztalat, amit a saját bőrödön tanultál meg?

A Gróf

„Tedd, vagy ne tedd! De ne próbáld!” – ezt a Birodalom visszavágból tanultam.

2. Kit tartasz a mesterednek / példaképednek?

A 85 éves nagymamámat és a 900 éves Yodát.

3. Honnan jön az inspiráció?

Bárhonnan az életből. Akár ez a szituáció is inspiráló lehet, hogy most megkaptam ugyanazt a kilenc kérdést, amire minden héten más interjúalany válaszol, és az égvilágon semmi személyes nincs bennük. Igen, azt hiszem erről is tudnék egy újabb lemezt írni.

4. Hova utaznál, ha most kaphatnál egy repülőjegyet?

Én még csak Norvégián belül repkedtem, úgyhogy egy másik európai országba, bár kicsit félek, hogy ez ma már nem az a földrész, amit Az Akarat Diadalában vagy a Jud Süssben lehet látni.

5. Ha megvalósíthatnád 2 nagy terved, mik lennének azok?

Sosem szövök olyan nagy terveket, amiket végül nem tudnék megvalósítani. De ha most álmodoznom kell: a szabadkőművesek történetét külön tantárggyá tenném általános iskola ötödik osztálytól, ja, és a Divízió88-at elhoznám Bergenbe  koncertezni – persze csak akkor, ha ez véletlenül mégse jönne össze a város új polgármesterének, ahogy azt nekem személyesen ígérte.

6. Hogyan töltesz legszívesebben egy szabad szombat estét?

Koncerttel semmiképp, most szombaton például Hangmásra és Moogra sem megyek.

7. Milyen zenét hallgatsz munkához, és milyet kikapcsolódáshoz?

Kikapcsolódáshoz Wagnertől Pucciniig, Sztravinszkijtől Elgaron át Haydnig és Brahmsig mindent, ami nem gitárzene. Meg mindent, ami nem metal. Ős-diszkót, szinti-popot és a nyolcvanas évek slágereit. A munkát meg semmi nem tudja úgy pörgetni, mint a korai Csajkovszkij, a Кuznyec Vakula-operáig bezárólag.

 

Az egészet innen plagizáltuk össze: http://hg.hu/cikk/design/13875-butapest-a-darabolos-pingvin-es-a-grof