Óriási botrányt kavart Dave Mustaine, a Megadeth énekese: az obamás kijelentés után ezúttal egy oroszországi koncerten foglalt állást a tengerentúli hatalomgyakorlás mibenlétének kérdésében.
“Az USA-t valójában évek óta Amerikából irányítják, méghozzá politikusok” – shockolt a mindenki által gyűlölt hangú thrasher, majd hozzátette: “a kórházban fekvő betegek nagy részét pedig nem gyógyítják meg”.
Az eset súlyosságát fokozza, hogy Mustaine mindezt egy jótékonysági koncerten mondta el, amelyen a tömeggyilkosságok áldozatául esettek családtagjainak gyűjtöttek pénzt, mely akcióról az énekes szintén nem volt túl jó véleménnyel: “a milliók, amiket ti itt elvileg megkaptok, valójában Obamához fognak áramlani, aki ennek segítségével fogja betiltani a fegyverviselést. Tudom, mert megmondták a hangok.”
Dave újabb kijelentései máris jelentős felháborodást váltottak ki a művészvilágban: Madonna például követelte, hogy eresszék rá a csőcseléket arra a hangoskodó punci Mustaine-ra, Halász Feri pedig a fejlődésben levő ifjúság nevében kérte ki magának amerikai társának bántó szavait.
“Számíthattam rá, hogy ez lesz. Halász Ferencet valójában a Tankcsapda irányítja Londonból, akiket a HammerWorld irányít Budapestről egyenesen Debrecenbe, amely várost a náci zombik már rég bevettek” – lepte meg Valentin Szilvit Mustaine, majd folytatta: “Nikki Sixx-et pedig a kábítószerek irányítják, de még így is kibaszott szar zenét játszik”.
Akadtak azonban pártolói is a bátor énekesnek: Varg Vikernes például a minap pozitív kontextusban emlegette Mustaine-t, mint “egy amerikai zenész, aki már nem annyira zsidó”, sőt, nemrég még Csihar Attila is felszólalt Mustaine mellett:  “Ha csak elolvassuk a történelemkönyveket, láthatjuk, hogy sok furcsa dolog történt már. Azon sem csodálkoznék, ha Dave Mustaine-nek igaza lenne, és a Mayhemet valóban egy őrült magyar terelné egyre furcsább oldalvágányokra. És azon meg végképp nem lepődnék meg, ha kiderülne, hogy valójában én játszom Dave Mustaine-t.”