Fekete-fehér, szinkornizált, az ulverizum minden nyelvére lefordított,egész estés, trve norvég szekciófilm, (besorolás alatt)

Mert bizony, a tucatmédia mindent beke-belez, köztük a különböző,jó igényess zenei szférákat is, és ez alól nem mondható kivételnek még egy olyan nívós banda sem,mint a Burzum, vagy olyan kultikus,ámde mókás formáció,mint az Immortal.

A világszerte nagy sikert arató új szuperhősös mozi – Amerika Kapitány- sikerein felbuzdulva döntött úgy a Disney, hogy a Nuclear Blast Recordsszal karöltve létrehoz egy, a minden eddiginél trvabb világmegnemmentésről, emberalatti képességekkel megátkozott hősökről és természeti katasztrófákba bújtatott giccses hacacárékról szóló, egész estés családi szekciófilmet. Rendhagyónak mondható viszont, hogy a film –a statiszta karneválozókat, tömegkatasztrófa-sérülteket, valamint a túlélő néger kamionsofőrt leszámítva- teljes egészében híres blackmetál zenekarok hírhedt tagjait vonultatja fel főszereplőként, a szuperhős karaktereket megformálandó. A Blckmtl Kapitány stábja olyan zenészekkel dolgozott, mint a Burzumos Varg Vikernes, az  Immortalból ismert Abbath, a Satyricon szatír Satyrja, vagy a Dimmu Borgir ördögi énekese, Shagrath. Szerkesztőségünknek sikerült elérni a Disney jelenlegi igazgatóját, George J. Mitchellt és kifaggatni arról, mi adta az ötletet a kasszasikernek ígérkező vállalkozáshoz.

M.: Üdvözlöm! Hogy született meg a Blckmtl Kapitány ötlete?

G.J.M.: Igazából ez már egy régi projekt,amely több tíz éves múltra tekint vissza, csak most került megvalósításra. Az első nyilvánvalóan közönségnek szánt célzás az 1998-as Mulan című rajzfilmben történt, ahol rajzolóink blackmetálpandára festették a főszereplő lányt. Ám hiába vártuk a rajongók követeléseit és észrevételeit, valahogy nem jött át nekik az üzenet.

A kép, amely sokkolta a világot. De nem akkor!

M.: És mi sarkallta pont most a Disney stúdiót arra, hogy belefogjon a régi álom megvalósításába?

G.J.M.: Az Amerika Kapitány példátlan sikere. Úgy gondoltuk, legalább egy ilyet még mi is tudunk, pláne, hogy az ötlet már hosszú évek óta érlelődik. Ráadásul most jöttünk rá, hogy kivel kell szövetkeznünk a biztos siker és kifogásolhatatlan minőség érdekében. Köszönet a Nuclear Blast Recordsnak!

M.: Mi volt a mérvadó a szereposztásban?

G.J.M.:  Híres és elismert blackereket kerestünk. Eredetileg a szereposztásban benne volt a Behemoth énekese, Nergal is, de utóbbi botránya miatt kihagytuk (féltünk, hogy széttépné a forgatókönyvet egy gyengébb pillantában) és beugrott helyette Satyr… Nergal méltatlankodott is a döntés miatt, a premier előtti vetítésre például el sem jött.

Blckmtl Kapitány: A Végzet Kezdete- A hivatalos plakát

Próbáltuk elérni a sztárszereplőket is, de csak Vikernessel sikerült menedzserén keresztül felvennünk a kapcsolatot nagy nehezen. Az énekes szűkszavú volt és többször is hivatkozott a kulisszatitkokra meg a pénzére, de néhány információt azért közzé tud tenni magazinunk a nedves olvasók számára.

M.: Mit szóltál hozzá, Varg, mikor a Disney és a Nuclear Blast felkeresett az ötlettel?

V.V.: Majdnem elmosolyodtam, de éppen zsörtölődtem a világban a különböző vallási eszmék beáramlása által okozott űr miatt, aztán így nem. Egyébként némi huzavona és egy-két kompromisszum kötése után igent mondtam a felkérésre. Egyébként nem volt hülye ötlet a Nuclear Blasttal társulniuk,mert önmagában a Disneyt még válaszra sem méltattam volna.

M.: Mik voltak a kompromisszumok?

V.V.: A filmben egy olyan szuperhőst alakítok, aki örökké fiatal és halhatatlan. A néger kamionsofőr mellett én lettem volna az egyetlen túlélő, de ezt nem akartam. Kikötöttem, hogy a film végére veszítsem el a halhatatlanságomat és önkezemmel vessek véget az életemnek. Ugyanis szerintem az öngyilkosság a végső győzelem a test felett.

M.: Elárulsz még valamit a szerepedről?

V.V.: Nem.

M.: És a többiekéről?

V.V.: A többieket leszarom. De ha nagyon sírtok,akkor…

M.: Nagyon sírunk!

V.V.: Legyen, innentől már nem az én pénzem… Abbath rákká tud transzformálódni, a legtöbb jelentről az ostoba klipjeikből ismert ostoba rákjárás juthat az eszetekbe. Szerintem ez úgy szar, ahogy van, de legalább Abbath nőt játszik, aki hétköznaponként főz és gyereket nevel. Asszem, egy értelmes nő így cselekszik. Shagrath könyöktől lefelé szöges nunchakuvá tud változni, Satyr pedig beszélget a kecskékkel. Ebből adódik majd a történet fő konfliktusa.

M.: A film címe: Blckmtl Kapitány: A Végzet Kezdete. Ki formálja meg a főszereplőt? És mit takar a Végzet Kezdete alcím?

V.V.: Fizesd ki a jegyet és nézd meg a moziban! Így is sokat elárultam.

M.: Valóban,bocsánat. Köszönjük a beszélgetést!

V.V.: Most mondjam, hogy szívesen? …

Bennfentes informátorunk azonban tudomást szerzett néhány kisziVARgott, rosszul titkolt tényről is,mint például hogy nem csak Nergalt húzták ki a szereposztásból, hanem az eredeti tervek szerint a bajba jutott nő karakterét megformáló Arch Enemy-Angelat is, ugyanis sorozatos kudarcot vallott a próbákon artikulációs korlátai miatt, valamint megtudtuk, hogy a forgatás olyan helyszíneken történt,mint a Nuclear Blast stúdiója, Disneyland, Loch Ness, Dracula Kastélya, a Zöld Pardon, valamint egy Svéd Asztal. A filmet a magyar mozik szeptember közepétől vetítik, a Westendben például 3D-ben is. Aki addig nem bír várni és részt szeretne venni a második premier előtti vetítésen, az regisztráljon bármelyik népszerűbb torrentportálra.