Ország: Amerika (Americae)
Törzs: Feketén termők (Noiroliphyta)
Osztály: Többszikéjűek (Vikerneucariotae)
Rend: Anarcho-cimbalmisták (Anarcho-cimbalmae)
Család: Árva (misanthro-orphanae)

Alcsaládok:

— Kévekötésűek (brutaloplantae)
— Virágvirgázók (virgae fleurae)
— Szuicideafélék (deprorchidae)

Az anarcho-cimbalmisták rendjébe tartozó Botanist kozmopolita, szinte minden szárazföldi helyen megél Németország és Ukrajna kivételével. Többnyire a tengerentúlon fedezhető fel, de virágot bont az öreg kontinensen is, bár Európában igyekeznek hamar megszabadulni tőle, kártevőnek vélvén annak furcsa szokása miatt: ha a lakásunkba engedjük, hamar a fülünkbe fészkeli magát – vagy az egyiken be – másikon ki, vagy betelepülve fakaszt rügyet.
Gazdasági jelentősége csekély, ugyanakkor többen is hobbiszinten tenyésztik, csak hogy nevethessenek azokon a szobatársakon, akik érzékenyen reagálnak a növény szokatlan szárba szökkenésére. A cimbalmisták nemzetségébe tartozó Botanist ugyanis kifejlődött állapotában úgy néz ki, mintha egy hosszú hajjal rendelkező ember lenne – bizarr formában reá boruló lepellevelei ekkor lekonyulnak, melyek alatt lévő magvak két nagy fekete szemhez hasonlítanak, míg a jobb alsó külső lepellevél egy nagy vicsorgó szájat formál.
Megporzáskor jellemzően a tapadókorongok és a különböző scenaekben elhelyezkedő pollenszemek együttesen ragadnak össze a Méh számára gyűjtött régi Hammerlapokkal, melyekkel próbáljuk agyonütni az idő mellett a Botanist és a Neuron párosodását, többnyire sikertelenül. A végeredmény így a Botanist újbóli reprodukálása, melynek során ismét kocsányon lógó szemekkel, illetve szélesre nyílt szájszervvel figyeljük, mire képes manapság a természet.
A Botanist tenyésztésekor ne feledjük a legfontosabbat: plántálni a gyűlöletet, szeretni a palántákat.