Érdekes felhívás érkezett szerkesztőségünkbe, melyet most változatlanul teszünk közzé. Az Autodafé Kvlturális Magazin osztja a szerzők véleményét, és hajlandó mindenféle tiltakozást aláírni a jövőben, ahogy tette azt eddig is.

Krisztusban Kedves Híveim!

Mint mindannyian értesülhettetek róla, a Concerto Music ez év június 28-án, 18:30-as kezdéssel teret biztosít az amerikai Kannibál Tetem zenekarnak az élő fellépésre. A rendezvény a sátánista koncertekről elhíresült Club 202-ben fog lezajlani, melyen egy belga és egy magyar sátánimádó zenekar is látható lesz a Kannibál Tetem mellett: a Magzatot Meggyilkolt és a Gyilkolni Gyűlölettel nevű együttesek szintúgy tenni fognak érte, hogy az ott megjelenő fiatalok lelke még inkább összezavarodjon, és gyermekeink a különféle audiovizuális hatásoktól megzavarodottan később akár bestiális cselekedetekre is sokkal fogékonyabbak legyenek.

Az amerikai halál metál társulásról mindannyian tudjátok, hogy már több, mint húsz éve ontják magukból az eszeveszett gyűlölettől izzó, rendkívül agresszív szövegekkel ellátott, brutális “zenéjüket”, melyben többek között nőgyűlölő, keresztényellenes, destruktív, magzatgyilkos magatartásra szólítanak fel mindenkit – az olyan számcímek, mint a Megrontva egy Késsel, vagy a Levetkőztetve, Megerőszakolva és Megfojtva, azt hiszem, magukért beszélnek.

A “Tetemdaráló” néven hírhedtté vált énekes és zenekara ráadásul muzikálisan is egy elképesztően kakofón, felkavaró, sötét és embertelen műfajt képvisel, melybe a megbotránkoztató halálhörgés épp úgy belefér, mint a nyugalmat felkavaró hatású gitáreffektek és géppuska hangjára emlékeztető dobcséplések kíméletlen felvezetése is. A Kannibál Tetem épp azáltal keríti hatalmába gyermekeink lelkét, hogy elhiteti velük: ez a fajta emberellenes agresszió valójában egyfajta erőt kölcsönöz nekik, és ennek a zenekarnak az imidzsét magukra öltve ők is sokkal jobban tudnak érvényesülni társaik körében. Tudvalevő, hogy jobbára a frusztrált fiatalok választják ezt a zenei közeget, és az efféle rock és metál csapatok hallgatása valójában egy jól behatárolható segélykiáltás náluk: rémült könyörgés a társadalom irányába, hogy ne zárják ki őket soraikból, és belőlük is egy közösség megbecsült, nagyra értékelt tagja válhasson.

Éppen ezért szívünkben irgalommal kérünk mindnyájatokat, hogy június 28-én, 18:30-as kezdettel térdepeljetek a Szűzanya oltára elé, és imádkozzatok a koncerten megjelent, megtévedt fiatalok lelki üdvéért. Csak így menthetitek meg őket az örök kárhozattól!

Irgalom és Békesség, Metálban nincs Fényesség!

Magyar Egyházak Szereteten Alapuló Szövetsége