Annak idején minden metalos megkapta köremailben azt a levelet, amiben egy lovag egy királylány és egy sárkány szerepelt. Majd ezen főszereplők egysoros történeteit olvashattuk a különböző (metalon belüli) műfajokkal párosítva.

Ez tizenévesként, elsőre olvasva rendkívül szórakoztató volt, másodjára már kevésbé.
Ezen a zseniális ötleten felbuzdulva nekiveselkedünk mi is valami hasonlónak, szigorúan felhívva mindemellett az Olvasó figyelmét, hogy csak egyszer olvassa el a szöveget.

Választási kampány a ‘la genre.

Heavy metal: HAIL! Rockerek és Metalosok! Üdvözlünk mindenkit a Galoppozó Puma országában! Nem összetévesztendő a Gurgulázó Punával, ami esküdt ellenségünk a Pornogrind Egyesület reakciós röpirata. Programunkban szerepel a PVC gyárak privatizálása, a sörcsapolási technikák általános iskolai tanulmányok közé bevezetése, valamint a ’Nem fürdök egy hétig, mert minek’ alapjog Alkotmányba való felvétele.
Death metal: Tisztelt Választók, Emberek és Állatok! Jelszavunk világos és egyértelmű: legalizálni az ölést, minden házban legyen vágóhíd! Aki minket megválaszt alanyi jogon kap egy vérnyalókát és ingyen belépőt bármelyik krematóriumba. Egyetlen szövetségesünk a Blackmetal Párt, a csicska Core Újhullámot viszont tűzzel-vassal megégetnénk. Hörögjünk együtt egy szebb jövőért! Hörr
Black metal: Tisztelt Kecsketartók! Ha kopogást hallotok az ajtótokon, az nem a cédula lesz, hanem maga a Sátán! Áldjátok Ő fenségét és bebocsájtást nyertek az Örök Életbe A Halál által! Terveink közt szerepel a Kárhozat Lakópark megépítése, ahol a lakásokhoz antiszociális alapon lehetne hozzájutni. Ugyanitt, megválasztásunk esetén, akciós skandináv utakat ajánlunk minden szüzet áldozónak. Blackmetalt az óvodákba/hányjunk vért az orgonára!
Thrash metal: Helló Faszok! Savazzatok ránk és nem fogtok csalódni! Arc, máj és veseletépést minden 18 év felettinek bármelyik koncerten!
Gothmetal: Kedves Egybegyűltek! Az őszi pírjai végre feloldozást csalnak arcunkra, van remény, hogy végre elhal minden, ha minket választanak meg. Megválasztásunk esetén különleges pókfajokat és csipkeverő manufaktúrákat telepítenénk az országba ezzel biztosítva sok ezer ember megélhetését egészen az elmúlás pillanatáig. Kormányzásunk esetén a Parlament helyett a Vidámpark Kísértet Kastélyába települnénk át.
Doom metal: Üdv Földlakók! Meghirdetjük minden évben, munkaszüneti napként természetesen, a Nagy Vonszolás Napját, ahol a Tisztelt Választók ólomsúllyal megrakodva félpercenként kettőt üthetnének a másik fejére, mindenféle következmények nélkül. Valamint első lépésként szobrot állítanánk a Black Sabbathnak, valahol a Mátrában. (csörög-morog…)
Stoner metal: Hi Dude! Szarjunk a farmra, sivatagot a Balaton helyére! Vezetőnk Cipő a Republicból, aki már jó pár éve megénekelte, hogy a 66-os út mellett.. várhatunk rá dideregve. No, didergés az nem lesz, annál több zsibbadás és izzadás míg azt a kurva sok homokot a tó helyére hordjuk a cirkálóinkkal.
Hardcore: YO Mindenkibe! Legyen újra a sertéstartás zöldségalapú, tofut minden menzára! A legális homloktetoválás immáron zöld utat kap részünkről és minden BKV megállóban kötelezővé tesszük a circle of death szokásjogot. Ha kimaradsz, lemaradsz! A buszról.