Habár a Fradi-meccsek általában békés, vidám hangulatban telnek és az egybegyűltek a mérkőzések után összeölelkezve éltetik a

sokan nagycsaládos rendezvénynek hitték a zajos performanszt

sokan nagycsaládos rendezvénynek hitték a zajos performanszt

győztes felet elismerve saját hibáikat, október 16-ának csillagfényes estéjét ezúttal egy eleinte ismeretlen hangoskodó lármázta fel, egyre durvább módon sértve a járókelők nyugalmát és a magyarellenes közízlést. Éppen a Népligetnél tartózkodott munkatársunk, aki hamar felismerte, hogy a magyar komolyzenei szcéna egyik kiváló képviselője, dr. prof. PHD hung. adj. Sziva Balázs próbálta kissé meghosszabbítani az eufória nyújtotta mámoros pillanatokat, és ezért kellett egyre látványosabb módon felhívnia magára a figyelmet az egyesek szerint introvertált, szerény lelkületű magyarnak.
Először még csak egy Havas Henrik-fogadási plakátot rongált meg módszeresen (a showman jótanácsából, miszerint “aki a lilák ellen fogad, nem ért a focihoz” próbált igazabb tanítást kreálni, és az utolsó szó helyére a “komcsikkal egyet”

volt, aki a kedvenc ölebét sem hagyta otthon

volt, aki a kedvenc ölebét sem hagyta otthon

szókapcsolat került), majd az 1-es villamos feljárójánál kezdett a szabadság betűiből hófehér barikádot építeni. Ekkor viszont Ajthax-pólóban sikítozó kislányok és hózentrógerben feszítő szakmunkások rohamozták meg a népszerű rocksztárt, hogy dedikáltassák vele legújabb Hungarica-CD-jét, mely “Pozsony? Nie, Bratislava!” címmel látott napvilágot, és még új felvételek is jutottak rá a szokásos Nemzeti dal-feldolgozás mellé, melynek összes kiadványukon bérelt helye van már.
Az eset aztán tovább bonyolódott, mikor a kiérkező rendőrök le akarták bontani a frissen emelt Gordont kordont, ugyanis a helyszínre siető szúnyogirtók ezt határozottan erőszakos hatósági közbeavatkozásnak ítélték, valamint az egyetlen hiteles hazai sajtóorgánum ellen elkövetett metaforikus merényletként is értelmezhetőnek vélték. A törvény őrei először még próbáltak kitartani, de amikor az egyik bátor 14 éves sünnek szólította őket, eltört a mécses, és zokogva igyekeztek minél messzebb kerülni a kínos atrocitás helyszínétől; nem-Sün Balázs pedig lelkendezve rakta ki a hófehér betűkből a Tiszta Magyar Alkotmányt, mely évi egy Mahasz-listás első helyet ír elő kötelezően a Hungarica-nak, és a Romantikus Erőszakot sem lehet többé csak úgy eltávolítani a Sziget-Nagyszínpadról holmi Fehér Magyarország előadása miatt.
Próbáltuk megkérdezni az eset kapcsán Cigánybűnözésmentes Norbertet is, de minden idejét lefoglalja mostanában “Világnézeti gyorstalpaló hulló haj esetére” című életvezetési könyvének magyar tető alá hozása, na meg amúgy sem szeret minket.