Mint ismeretes, a kegyetlen finn sátánista Satanic Tyrant Werwolf nem léphet fel a francia Hellfesten, mivel kegyetlen és sátánista és náci. Farkasember elmondása szerint azt se tudja, miről van szó, mert még felkérés sem érkezett hozzá a fesztivál szervezői részéről, viszont pár napja egy sürgősségi táviratban tudatták vele, hogy semmiféleképpen nem léphet fel, és ne is próbálkozzon megjelenni a mulatság helyszínén, mert a dühödt közönség szeme láttára fogják megkövezni és holttestét a Szajnába lőni.
A fellépők közül az Ozzy Osbourne-énekes Ozzy Osbourne így vélekedett: “Hát nekem fogalmam sincs róla, ki a halál ez a csóka,

'Ce sera ton amende, si tu voudrais encore participer à notre cher Hellfest!"

"Ce sera ton amende, si tu voudrais encore participer à notre cher Hellfest!"

de Gussy egyik görög haverja szerint mocskos egy alak, ilyenekkel meg én nem szeretnék egy km-es körzeten belül tartózkodni. Felőlem sátánistáskodjon Skandináviában amennyit akar, de ilyen megveszekedett arcoknak a Hellfesten nincs helyük!”
A Rock Hard színpadon fellépő Anal Cunt-vokalista Seth Putnam is nyilatkozott: “Hehehe, basszatok szájba nem hittem volna, hogy valaki lehet hülyébb nálam is, de ezek a szervező arcok igazán kitettek magukért. De végül is kurvára élveztem, amikor megkerestek engem, hogy nem lenne-e felkavaró számomra egy ilyen gonosz emberrel egy színpadon játszani. De természetesen kijelentettem, hogy náci buzeránsokkal én nem szeretnék egy színpadon fellépni, wehhehehehe!”
Kérdésünkre az Autodafétól Holden elmondta, hogy egyáltalán nem érdekli Satanic Warmaster és hogy hol lép fel, de a Hellfest többi résztvevőjét áttanulmányozva ki kell jelentenie, hogy ez bizony az évezred programja lesz, melyen csak az nem vesz részt, akinek nincs rá pénze.
A további fellépők közül néhány: Dodheimsgard, Morbid Angel, Meshuggah, Kreator, The Haunted, Opeth, Anathema, Pain of Salvation, Orphaned Land, Eyehategod, Converge, Kyuss, Clutch, The Melvins, Bolt Thrower, blablabla.
A Brutal Assault igyekezhet most már, nehéz lesz ilyen kínálatot túlszárnyalni.
A három napra bérlet 139, míg napijegy 62 euroért kapható, további infó itt: www.hellfest.fr