Kovács Attilát, a Bonanza Banzai-os Ákos öccsét, ki ne ismerné? Ő talán ma Magyarországon az egyetlen hiteles mainstream hipszter, akire jobb felnézni, mint a háta mögött kinevetni. Korunk gitárhőse Varsóban végigpengette a kétezres éveket, majd csatlakozott a Watch My Dying csapatához, mint beerzenész. Hosszú kínlódás után átállt a sötét oldalra, vagyis a Sear Bliss-be. Ám minden csoda három napig tartott, és Attila hoppon maradt (nem a Dalriadás értelemben), ugyanis az SB átalakult, de már nélküle. Fájdalmát alkarjára tetováltatta, örök mementóként.
Egyre lejjebb csúszott az élet lejtőjén, így nem meglepő, hogy végül a Superbuttban vélte megtalálni lelki békéjét. Sajnos önhibáján kívül megint rossz társaságba keveredett, sírva mesélte egy közös teázás alkalmával, hogy a Superbutt lényegében egy maffia fedőszervezet, és Vörös András konkrétan Hajdú (nem a Dalriadás értelemben) mosógépben tisztítja a véres forintokat, amit Attilának kell kiteregetnie ‘próba a haverokkal’ címszó alatt. Szállása pedig csak egy Ágy, Dívány.
Érthető hát, hogy naplóírásba kezdett Hősünk, és élményeinek, vágyainak első pendüléseit megosztotta most a világgal. Olvassátok, éltessétek őt szeretettel!

 

Wellness Hétvége Vol.1

1349 forintot keres egy-egy riffjével állítólag

1349 forintot keres egy-egy riffjével állítólag

Az indulás tervezett és tényleges időpontja között ellentmondást fedezek fel. Paradox óra. Na menjünk, idejében oda kell érni Székelyudvarhelyre, hogy másnap legyen idő a Pethő étteremre, meg a kötelező pacallevesre. Odafelé előre engedem az üveget. Udvarias sörözgetés. A lejátszómban Deathspell Omega. Tomikával egyezik az ízlésünk, ő is kedveli, csak zsírsavakban. Tízezer tépés kéne csak. Napkelte a buszban. Keresem a Merkúrt, de elkúrom.

Szállás. Az udvaron elhelyezett cementeszsákok lekötik a figyelmemet. Ceruzaelemmel bontott olaszrizling. Nedó memoárt ír, a ceruzájához kölcsönkéri az elemet. Savam ne feledd! Másnap András ráutaló magatartással laptopozik. Két darabig még ülünk a kerti asztalnál. Színház az egész virág. Rózsás hangulatban elindulunk. Tomika a buszban kivetkőzik magából. Farvizein evezgetve meg is érkezünk. Az étteremben megrendelten állok, majd belsőséges hangulatban fogyasztjuk el a pacallevest, körettel persze, hiszen a gyomor szereti a társaságot.

A buli előtt fröccsöntött pohárba önt fröccsöt a kiszolgáló személyzet. Ajánlott baráti kötekedésekhez, összeesküvés-elméletekhez, gyakorlati felhasználásra is. Schobert Norbi példáját követve én is fogyasztok. Koncert. Zene szüleimnek. Attila kitereli a zenekart az erdőből. Tudatos improvizációk, spontán interpretációk. A próba szerencse. Lett volna. A hangulat felszabadult, mint egy szerencsés rabszolga. Utána optimistán, félig teli pohárral a kezemben nézem a világot, Rózsaszín Pitbullon keresztül. A punk, ami igazán közel áll önhöz.

Másnap. Norbert repül, de csak Budapestig. Szálljon át! Érdekes női név: Turbulencia. Hajnalban a szálláson nemzetközi hangulatban svájcisapkában iszom a Soproni Ászokat. Sajnos nem sztereóban. Monómagyaróvár. Reggel Tesco, másnap-Auchan. A gyros magyar hangja Döner György. Tomika és az ebédre kirendelt hal egyaránt szálkásak.

Geislingen. Molnár segít bepakolni a Vízimalom Klubba. Stihlszerű, mint a fűrész. Mérhetetlen tömeg. Kilóra azért megvannak. Egyikük különösen. Brucker Bence kever, én szintén. Közös tulajdonságunk, hogy gyakran előfordulunk a pultnál. Ki itt, ki ott… Michael Amott. Korrekt játék, dupla ráadás.
A konyhában egy üveg whisky és néhány zenekartag megnyílik. Egészségedre köcsög! Utána ismerkedési est a helyi kocsmában. Nem zavarok sok vizet, azt is a borba öntöm. A szódás szabadsága. András érkezik, mint a távirat. Moest maar indulni kell. Stop. Mulatozaas stop. Úgy érzem magam, mint egy arab könyvkereskedő. Korán van még. De holnap is lesz nap. Több, mint kolbász.

Ébredés után krisnás reggeli. Omlett. Én maradok a buddhista sörnél. Maláta Gandhi. Házigazdáink jóvoltából néhány kétcentes pálinka. Dolly Patron. Italok minden alkalomra. Ezt felvarratom az alkaromra. Annyira meghatódom, hogy könnyes szemmel hallgatom a Morbid Angelt. Útközben fizetős vécé a hiphop kedvelőinek. Egy pisálás 50 Cent. Tartalomhoz a forma. Na erre befizetek!

Szabadtéri fesztivál. Az eső és a vérnyomásom egyaránt esik. Beállás. Részemről sörrel. Első zenekar. Mezítlábas cigaretta és basszusgitáros. Old school zene tizennyolc évesen. Érkezik a korhatárőrség. Utána jövünk. A nóták mennek. Hangulatos circle pit a színpad előtt, majd a színpadon is. A bortermelő gitáros szőlőkarrierbe kezd. Ritka, mint a fehér hordó. Később a cateringes lány egyszerre többünket is szemmel tart. Hajnalban tévéműsor. Több nő is kivetkőzik magából. A női futballkapus is meztelen.
Nem látok a szememtől. Kontakthibás. Izgalmamban a körmöm rágom. Másnap még jó lehet pörköltnek. Közben rájövök, hogy valójában minden hidegburkoló csempész. Álmomban hallgatok is egy kis Csemperort.

Másnap indulás haza. A kertben kihajtott a halálfa szára. Menjenek most már önök is a…

——-
A Költő blogja.