Üdv majmok!

Rántottbusz (ilyen egy idióta nevet) rendszeresen összegyűjti a világsajtóban megjelent híreket, szelektál, szortíroz és kinyomtatva néha elhozza a barlangomhoz, az erdő mélyére. Így tett most is hétvégén, de bár ne jött volna! Kezdjük azzal, hogy megtudtam, hogy megjelenik az új Burzum album, ez az Umskiptar vagy mi a franc. Május 21-én bocsáttatik a nagyközönség elé a Norvég Remete (engem próbál másolni, tök bénán) remekműve. Alig várjuk! Jujj, nagyon izgis lesz.

Rántottbus (még mindig fentartom) egy nyomtatott Fémforgácsot is mutatott, amiben szombaton 23:30-kor megjelent egy Umskiptar lemezkritika. Ha a napórám nem csal, akkor pontosan április 14-e volt. Hogyan lehetséges ez? Egy hónappal a lemez megjelenése előtt? Vikernes ingyen küldött a forgácsnak promóbakelitet? Nem is tudtam, hogy ennyire nagy puszipajtások.

“A szövegeket nem ismerem, azon kívül, hogy főként gondolom a szkaldokról szól, ennek köszönhető amúgy a sok szavalás.” Aha. Tehát a hivatalos kiadványból, amit a cikk szerzője a polcán tudhat, hiányoznak a dalszövegek. Megértem, hogy túlzó elvárás egy olyan embertől a dalszöveg közzététele, aki az ilyen-olyan politikai eszméit fennen hangoztatja, valamint könyvet jelentet meg és állandóan kinyilatkoztat az Internetes Szupersztrádán (most tanultam ezt a szót), teljességgel megértem.

Szóval ezért szar a világ, gyerekek. Hol vannak a régi jó értékek? Hol van az a báj, az a reménnyel fűtött feszült várakozás, amikor heteket vársz arra, hogy egy megrendelt kazetta megérkezzen, és remegve teszed be a deckbe, majd napokig hallgatod oda-vissza és hónapokig a hatása alatt maradsz? Sehol nincsenek, menjetek a picsába mind, én meg vissza a barlangba.