El vagy késve az ajándékvásárlással? Csóringer alkoholista állat vagy, aki elitta az összes, munkahelyről kapott ünnepi jutalékot és most jutott csak eszébe, hogy családja van? Zsíroshajú rocker kisfiad vagy kövér goth kislányod hiába várja az ajándékot a fa alól? Van megoldás! Olcsó és kiváló ajéndékötlet: töltsd le nekik –igény szerint- Metál Mama karácsonyi ajándékötletei közül a megfelelő tételt és írd ki cd-re/dvd-re! A siker garantált! Íme, itt hullik a pelyhes:

1.

A gyermeked: 14-15 éves, alacsony – zömök, vagy magas és vékony. Hosszú, zsíros, 1-2 szál haja van, végtelen pattanása. Tankcsapdás pulóvert és zsebes nadrágot hord, keménységi fokozattól függően acélbetkós bakancsot vagy régi fazonú, gyöngyvásznas sportcipőt. Sört és bort iszik, koncerten durva pogókba keveredik, headbengel, majd visszaalakul tutyimutyi gyökérré.

Minek örülne? : Töltsd le az Alcohol együttes 2009-es nagylemezét a fenti leírásnak (a teljesség igénye nélkül) megfelelő fiúk oldaláról! A Házam egy kocsma kiváló megoldás agresszív, sekélyes és ostoba fiataloknak. Fülbemászó és minden különösebb ’ciki’ érzés nélkül kantálható. Énekhangot nem igényel, ellenben kiválóan be lehet rá nyesni a gyerekkel egyetemben. Koccintós fehér mellé, szobahőmérsékleten ajánljuk.

2.

A gyermeked: 13-18 éves, magas, iszonyatosan vékony fiúcska. Hosszú, korpás vagy rövid, jellegtelen haja van, orra alatt legénybajusz.  Minden életkori szakaszban minimum három évvel fiatalabbnak néz ki. Szerencsétlen, ámde nagypofájú, ezt leginkább spontán belekötésekkel lehet tapasztalni. Csőnadrágot, farmermellényt és egyéb, padláson talált gúnyákat visel. Lábán acélbetkós vagy katonai surranó, nadrágján tarsoly és lánc. Folyton részeg, és büszke rá.

Minek örülne? : Paksi Endre és vad kompániája idén decemberben jelentette meg jubileumi koncert dvd-jét, mely a május 21.-ei koncert felvételét és egy dupla cd-t tartalmaz a kiváló együttes koncijának hanganyagából. Az utolérhetetlen, fergeteges zenei bravúrjairól elhíresült, mindig megújulni tudó banda új anyaga nem hiányozhat egy igazi, magyar rocker fája alól, hiszen bizonyosan rengeteg meglepetést tartogatnak az igényes zenekedvelő számára most is. Márhívó!

 

3.

A gyermeked: 12- … éves, alacsony, elhízott vagy középmagas és sovány lányka. Hosszú, festett fekete haja van és eltúlzott egyiptomi sminket visel. Kezdő goth, még nem jutott el a halálos önmagába zuhanás és okkultizmus teljes átélésének szintjére, de már hord fűzőt, fekete szoknyát, rajzol halott, harisnyás, elhagyatott lányokat és fényképezkedik temetőben vagy macskával a hóban.

Minek örülne? : A gótika-mónika szívesen hallgat Nightwisht, így a finn kamarazenekar  Imaginaerum c. új lemeze kiváló ajándék számára! Mivel a lányod tisztában van vele, hogy igényes zenét hallgat (hiszen az énekesnő síron túli, magas hangon trillázik valamint a jóképű srácok halálian bűvölik hangszereiket, de főleg a szinti sír keservesen és fájón), oszd te is ezt a véleményt, másrészt ki leszel tiltva az ő autonóm szubkultúrájából, te kötshög!

4.

A gyermeked: 17- 22 –éves, testfelépítése változó, de inkább nagydarab, izmos. Hosszú hajú, vagy kopasz, de mindkét esetben jellemző az arcszőrzet, vagy annak növesztésére törekvés. Ruházata tipik minimál-metál, esetleg kockás ing és mellény. Sapkát vagy fejkendőt szívesen hord, haverjait bro-nak szólítja, de még nem döntötte el, hogy deszkázni vagy gitározni tanuljon. MTV-s valóságshowkon nevelkedett (Hogan Knows Best, The Osbournes), Ozzyt csak az utóbbiból ismeri. Zenei (jó)ízlése még bizonytalan, de már hallgat Black Stone Cherryt. A füvet próbálta már, de a hasist még korainak tartja.

Minek örülne? : Jó kis magyar muzsikának! A Kilian együttes Bohém Erdője kiváló ajándék egy olyan kölyök számára, aki maga sem érti a stílusok közti különbséget és azok jellegzetességeit, ráadásul Kiliánék ugyanolyan erőfeszítésekkel keresik az utat mocsár- és az altervilág között, mint a te fiad, hell yeah!

 

Metál Mama boldog karácsonyt kíván nektek, nedves olvasók. Hail to Autódafé!

(Macseknak köszönet a közvetítésért)