HAIL! Igényes Metalrajongók!

Folytassuk tehát a gagyinál jobbnak ítélt idei félév metalos zenéivel, szintén sorrend nélkül:

 

Aborym  -Dirty

Arra számítottunk, hogy tovább folytatják avantgárd olaszaink a már rég elkezdett mélyrepülésüket, de idén egészen ügyesen felhozták magukat a ‘közel jó’ szintre. Vannak szép fogós dallamok, kismillió sampler és változatosság. Ráadásul a duplacd másik oldalán feldolgozások is vannak, ami igen meglepő tőlük.

In This Moment – Blood

Csajos metal, a jobbik fajtából. Dekoratív nőci vinnyog, ordibál énekel, ráadásul remixeik is vannak. Őrület mennyire cuki!

In Vain – Aenigma

Ilyenek ezek a norvégok, mindig betalálnak valami okossággal az embernél. Fél avantgárd fél metalos keménykedés, remekül felépített (tudjátok, amikor van íve valaminek) nóták sorjáznak itt. Minden Opeth és Arcturus rajongó negédes álma egy ilyen lemez, ha már a kedvenceik szarnak a farmra évek óta.

Tengger_Cavalry – Black_Steed/The_Expedition

Mivel a Dalriádát elvből nem tesszü semmilyen listára és még a nevüket sem írjuk le, ugyanakkor rajongunk a true folk metalért ezért idei kiskedvencünk a tibeti (!) teenager kálvária lett. Mielőtt teljesen hülyének gondolnátok adjatok egy esélyt ennek az albumnak (ami valójában kettő, sok átfedéssel a számok között). Túlontúl szívből jövő laza, dallamos metalt kevernek a tibeti hagyományos zenével (morin khuur, azaz lófej hegedű használatával). Őszinte, hiteles, jó.

Arnaut Pavle – Demo 2013

Finn true blackmetal. Kicsit punkos is meg thrashy azzal a kellően koszos hangzással megtámogatva. Ideális (18 perc) játékidő a hideg nyári napokon közelebb hozza a skandináv életérzést. Melegen ajánljuk, ha ennek van bármi értelme is.

Ja és csak 53 példányban jelent meg eredetileg!

Ragana – Unbecoming

Micsoda? Két csaj van csak a zenekarban, az egyik dobol a másik meg gitározik és énekel? Igen! Nem annyira blackmetal, de van benne az is, meg főleg sok sludge, sztoncsi és garázs! Édesek nagyon és egész normális dalokat találtak ki, ahhoz képest, hogy a konyhában vannak egész nap.

2013Q2best

(A képet köszi ismételten L’ Abrosznak.)