— Bár már két éve történt, még mindig nem ültek el a kedélyek a két orosz goth fiatal bűntettének kapcsán, akik egy sötét és hideg éjjelen kádba fojtották egyikük barátnőjét, feldarabolták, megsütötték, és lakótársuknak feltálalták krumplival körítve az önmagát emósnak valló, 16 éves leányt.
A bírósági tárgyalás a maga szokott tempójával halad előre, tehát azt már sikerült az ügyészeknek megvitatniuk, hogy aki a goth szubkultúra részese lesz, az várhatóan enni is fog barátnőjéből, és az ilyesmit nem szabad tolerálni, még ha ma már nincs kommunizmus, akkor sem.

Éhesek voltak, a lány is kéznél volt.

Ezzel párhuzamosan az Amerikában turnézó Dani Filth elmondta, hogy ő igazából örül neki, hogy valakik végre komolyan vették dalszövegeit, és nem idióta romantikus versekként, hanem valódi üzenetként értelmezve őket “hódoltak a hús delejes vonzásának, szolgálták a vágy kénköves perzselését, követték a mérhetetlen falánkság perverz meghasonulásait”. Dániel azt is hozzátette, hogy ha ott lett volna, ő is evett volna a lányból, és hogy metaforikusabb színezetet ölthessen az esemény, azt a szervét fogyasztotta volna el, amelyik Jézussal vonható párhuzamba, így hódolva egyaránt a vallásellenesség, az aberráció és a húsevés hóbortjának is.
Az orosz hatóságok a hasonló szubkultúrákban jártas norvég pszichiátriai szakértők véleményét kérték ki, akik megállapították, hogy a goth metal pózer zene, és a valódi gonoszsághoz nem lehet sok köze, ezért az orosz fiatalok valószínűleg beszámíthatatlannak minősültek, és rosszabb esetben is csak egy hét szobafogságot érdemelnek szüleiktől, illetve egy havi eltiltást a VampireFreaks-en való rajkodástól.
A történtek óta Varg Vikernes és FankaDeli is egy-egy ezer oldalas manifesztumban fejezte ki véleményét az esettel kapcsolatban. Még nem tudni, hogyan vélekednek a brutális eseményekről, hiszen ehhez el kellene olvasni a teljes irományokat, de annyi már biztos, hogy Vikernes a zsidókat és a szabadkőműveseket hibáztatja, míg Fanka önmagát sajnálja, illetve azt, hogy még ezek után is ő számít gonosztevőnek a VIVA tévés illetékesek körében.