Norvégiában mindenütt nagy visszhangot keltett Dani gesztusa, aki régi ígéretének tett most eleget: az aranyból öntött díj másolatát átnyújtotta a halott norvég fiú családjának, amely könnyek között mondott köszönetet a világszerte körülrajongott hősnek.

dani

Dani csalódottságát fejezte ki afelett, hogy édesapját megölette nagybátyja, de, mint hozzátette: “Ez is csak egy szerep.”

Dani a szép gesztus kapcsán rendezett ünnepélyen elmondta, ő is sokat köszönhet Norvégiának, és az északiak támogatása nélkül biztosan nem jutott volna el idáig. “Úgy is mondhatnám, a norvég kollégák meggyőztek arról, hogy érdemes ezt az egészet folytatni” – tette hozzá Dani, majd kacsintott, és lesöpörte magáról az alélt tinilányok seregét.

Mint Dani egyértelművé tette, ő ezt az egészet inkább művészetnek, mintsem üzleti befektetésnek tartja, és úgy véli, teljesítménye példa lehet a felnövekvő generációk számára. “Ha akár egy kissrác akad, aki csillogó szemmel nézi a tévében sikereimet, és úgy dönt, ő is beiratkozik szakkörre, már megérte” – jelentette ki egy Martini szürcsölgetése közben a sztár, majd átvette az esemény szervezőjétől a megnyitó elmondásáért járó kétmillió dollárt, és két fotómodell kíséretében távozott a helyszínről.

Dani szintén könnyekig meghatódott édesanyja a riportereknek elmondta, sosem hitte volna, hogy fia idáig fog jutni, bár a gyermek már öt éves korában kitűnt a többiek közül, hiszen iskolás helyett üzletembereset akart társaival játszani, és karácsonyra sem kisautót vagy PlayStation-t kért, hanem egy húsz hektáros, folyópart mellett elterülő birtokot.

A büszke anya Dani irigyeinek is üzent: mint mondta, aki szerint ez nem teljesítmény, az csinálja utána, és aztán próbálja értéktelennek feltüntetni fia életművét. “Dani a semmiből hozta mindezt létre, és közben keményen megdolgozott minden egyes dollárért. Éveken keresztül már reggel hatkor talpon volt, és tízig le sem feküdt. Mindezt azért, hogy az emberek büszkék legyenek rá, és hogy a sikertől meg nem részegülve is jót cselekedhessen.”

A zeneileg halottnak tekinthető norvég fiú, Shagrath családja nagyon örült a Dani Filth aranylemezéből készült másolatnak, melyet a szintén “szimfonikus black metalban” utazó, művészi értelemben rég elhunyt zenészek emlékének ajánlottak fel.