Rövidke pályafutásunk első olvasói levele annyira telibetrafálta szerkesztőségünk rogyadozó oldalát, hogy azonnal meg kell osztani veletek. Móka és kacagás felsőfokon.

Egy ideje lópöcs néven ontom a mocskot az Autodafén, yeah.
Csak egyszer kellet meglátnom, már nem emlékszem pontosan, hol; vagy a Fém Kalapácsban vagy valamelyik netes fórumon, hogy habzó szájjal szidalmaz a valagarcú gyökér valami Autodafét, vagy mifenét; hogy ott báncsák a zenekarokat, meg szégyen a metálra nézve meg beeeeee; tehát csak egyszer kellett ezt olvasnom ahhoz, hogy tudjam, nekem az Autodafé rokonszenves lesz! Azóta rendszeresen visszajáró geciláda vagyok! Nagyon jó az oldal, yeah!
De ennyi elég is a faszotok szopkodásából, lássunk neki a komolyabb dolgoknak!
Úgy érzem, eljött az ideje, hogy fröcsögtessek egy kis mocskot a BKV és a Blakc Metál közti kapcsolat témájába is.
Kezdetben szeretném leszögezni hogy “Nem adhatok mást, csak ‘mi lényegem”, yeah!
Ezt a Lucifer mondta. Ő másnéven Sáti, a mesterem, yeah!
Természetesen nem kell majd egyetérteni velem, de tudnotok kell, hogy aki nem ért velem egyet, az köcsög és megdöglik, yeah.
Nos, a Nachtmystium-ról megjelent szar egy kicsit kibaszta nálam a biztit.
Jegyezzük meg, a Kérdések Kérdésére a Válasz, az Univerzum Alaptörvénye: Blakc Metált csak európai banda tud játszani. Ez tény. Az elkényelmesedett amerikai köcsögök egyszerűen nem érzik ezt a stílust!
Elismerem, amerikai bandák a Deaht Metálban tettek le egyet-s-mást az asztalra. Gondoljunk itt arra, hogy a komplett stílusirányzat a Possessed ’84-es demója után kapta a nevét. (bár a fasz tudja, a Death szintén ’84-ben állt össze, és vannak olyan vélemények, hogy Schuldiner bandája volt a keresztapa.)
Azonban az úttörőkön kívül (Obi, Morbid Angie, Autopsy, Atheist, Nocturnus, Cannibal Corpse, meg persze a Death; na jó, még a Slayer is, bár ők mostanában sajnos elég köcsögök lettek) nem igazán vannak jó amcsi Deaht bandák. Hangsúlyozom: számomra. (aki nem ért ezzel egyet, az köcsög. És igen, én a Slayert deaht-nek tartom)
Alapvetően az a bajom a mai amerikai Deaht Metállal, hogy a durvaságon, daráláson, tekerésen, kívül, nem szól semmiről. A lélek, az érzés hibádzik belőle. Nem kicsit. Nagyon.
Hiába atomtechnikás, überbrutál, pl a Nile, vagy az Origin, vagy a Cattle Decapitation, sajnos egy kalap kula az egész, és aki ezt kétségbe vonja, az köcsög!
De térjünk át írásom trágyára, a Blakc Metálra, yeah!
A Nachtmystium nem Blakc Metál. A Wolves in the Throne Room sem Blakc Metál, hanem fospamacsok, yeah. Tudom, mert letöltöttem.
Az, hogy amerikaiak próbálnak Blakc-et játszani, tulajdonképpen nem meglepő. Irigykednek az európaiakra; mindennél jobban szeretnének európaiak lenni, mert itt élt Drakula és Hitler, Amerikában pedig semmiféle gonosz geciláda nem rontotta soha a levegőt!Minden gonoszság Európából szabadult a világra, egy Blakc Metál zenész dolga pedig az, hogy zene által adja vissza, ahogy Sáti rázogatja a pöcsét a Világ felett!! Ehhez muszáj európainak lenni, mert erre csak az itteni légkör alkalmas; ehhez normális fagy kell, normális téllel, normális erdőségek, stb. Mindez Amerikában nincs meg. Ott még a hó is köcsög, a tél egy rakás szar, a buzi erdőikről pedig ne is beszéljünk!
Méghogy telibeszarják a norvég Blakcereket a jenki Blakcerek! Felháborító! Olyan hogy jenki Blakcer nincs is!
A jelenség, hogy jenki zenész európai metált akar játszani, nem újkeletű. Jusson eszünkbe a szar metalcore (a szó olvasásakor alákevert nevetést kell elképzelni, mint a Benny Hill show-ban), a teljes köcsög színterével, pózoló, tetovált, orrba, fülbe, faszba piercinget rakó majmaival, akik pofátlanul nyúlják a svéd Deaht-hangzást és keverik hozzá a saját szaraikat! Köpedelem!!!!
Nos, nem akarom nagyon bő lére ereszteni a dolgot, de soha nem lesz olyan jenki Blakc banda, mint amilyen a Dissection, Musta Surma, Horna, Watain, Marduk, de még estig lehetne folytatni a sort! Ide kívánkozik a brit Nefilim együttes Zoon című pokoli mesterműve, mely nem kifejezetten Blakc Metál, (tehát elvileg meg kellene halniuk) de nagyon érezni benne Sáti jelenlétét! Mindenki hallgassa meg! Aki nem hallgatja meg, az köcsög és megdöglik, yeah!
Mivel a Nefilim nem Blakc Metál, és én mégis hallgatom, ebből látszik, hogy széles látókörrel rendelkező rokcer vagyok, yeah!
És hogy a címhez is fingadozzak valamit, mármint, a BKV és a Blakc Metál kapcsolatáról, leírom, hogy egyszer láttam a 99-es buszon, hogy az üvegre rá volt írva kék alkoholos filccel, hogy Emperor!
Végezetül úgy búcsúzok, hogy összefoglalom a lényeget: amerikai zenész ne játszon Blakc Metált, mert nem tud, vagy ha már játszik (mert játszik, a köcsög) ne nevezzük Blakc Metálnak, hanem Pink Metálnak.
Őrdőg Tesvér jác még, a híde gráz ha zenédet halgatom!!! YEAH!!!