A miniszterelnök öt perccel ezelőtti bejelentése alapján tíz perc múlva gyorsított szavaztatás keretében fogják betiltani a kocsmákban található zenegépeket, mégpedig visszamenőleges hatállyal. Mint a kormányfő mondta, erre azért volt/lesz szükség, mert a zenegépek használata rendkívül erkölcstelen módon zajlik, valamint működésük nemzetbiztonsági kockázatokat is rejt magában.

Erkölcstelenek, mivel hozzájárulnak ahhoz, hogy valaki úgy hallgasson végig egy Cool Head Klan-számot, hogy azt nem akarja, és

Ezt a borítót pedig be fogják zúzni.

veszélyesek az országra is, mivel akárhányszor felcsendül egy-egy gépből a Neveket akarok hallani…, tízzel megnövekszik a Jobbik-szavazók száma, tizenöttel a fasisztáké, hússzal az antiszemitáké, negyvennel pedig a részegeké, akik ezáltal ittas vezetőkké, vagy gárdistákká válhatnak.

“Ezt a baromságot most hallom először” – próbál hazudni azon kérdésünkre a nemesgulácsi Makk Hetes söröző pultosa, hogy ő is erkölcstelen módon csak Hooligans- és Nótár Mary-számokat rendelt-e a gépébe, majd magyarázkodásba kezd: “Én már tömérdek levelet írtam a Szezonja a Mustnak Kiadónak, de basztak válaszolni, és még mindig nem küldték el a Kátainak a legújabb nótáit. Betenném én a Wass-hegyeket, de akár az új Szánsájningot is, de manapság egyre kevesebb kiadóval lehet bizniszelni, letölteni meg ugye tilos”.

“A zenegép-biznisz volt idáig a második legfontosabb pénzkereseti forrása a zenészeknek” – magyarázza lapunknak egy black metal expert -, “így valószínűleg ezután más megoldások után kell nézniük. Különösen a Kárpátia és a Tankcsapda helyzete aggasztó, akik a mai napig a zenegépekből bejövő jogdíjakból élnek. Ilyenkor ugyanis az volt a metódus, hogy a csapos zárás után leltárba vette a lejátszott számokat, majd a saját tíz százalékának lefölözése után a bevételt elosztotta a zenészek között, és a prémiumként járó Erzsébet-utalvánnyal együtt postára adta őket. Nótár Mary ebből tudta legutóbb megvásárolni a magyarországi plázahálózat kizárólagos zeneszolgáltatási jogait”.

A zenegép-üzletágat eledddig irányító Look At Lazlo & Franz Fisherman Group Zrt viszont elégedetlen: “A legesélyesebb most az, hogy éhen fogunk halni, de azt sem zárnánk ki teljesen, hogy beledöglünk. Nem volt ez szép dolog a kormánytól, végül is mi eddig a percig ebből éltünk. Legalább egy nappal előtte szólhattak volna, értitek, akkor arra talán lett volna időnk, hogy leigyuk magunkat a sárga földig az esemény bejelentésére. De most az a helyzet, hogy mire ezt a nyilatkozatot befejezzük, munkanélküliekké válunk. És hiába nem hisszük el még egyszer, akkor is az a helyzet, hogy jobb félni, mint a sorsunkat Sidi.”