Az év művészeti teljesítményével lepett meg minket a sokatmondó The Bunny The Bear névre hallgató amerikai csapat. A formációról annyit érdemes tudni, hogy ugyanannál a kiadónál található, mint a Design the Skyline, tagjai pedig A Medve és A Nyúl művésznevekre hallgatnak. A Wikipédia szerint 2011-ben a nevét adta a medvenyulas produkcióhoz a Drop Dead Gorgeous énekes-vokalistája is, ami alapján el kellett gondolkoznunk azon, utóbbi bandát nem valami furcsa-delíriumos állapot következtében értékeltük-e felül még évekkel ezelőtt.

De most nézzük csak Nyúl és Medve új klipjét, mely igazán ígéretesnek mondható, metaforikájának tekintetében valahova a tavalyi A Forest Of Stars- és az átlagos Fall Out Boy-videók határmezsgyéjére helyeznénk el az In Like Flynn-t. Bevillan egy kis David Lynch-utánérzés is, a lényeg mégis a videó (fa)törzsét adó vonulatban fedezhető fel: ágas-bogas barátunk és a leányzó kapcsolatában, melyből már csak a nőnemű egyed lehugyozása és a fülzsír ráfolyatása hiányzik, izgi akcióknak bizony egyáltalán nem vagyunk híján ezen három és fél perc alatt.

A nyúl- és medvemaszkos sziporkák egyszerre juttathatják eszünkbe a Susogós Mackók finom iróniáját és a medvejelmezes leánybúcsúztató orgiák kegyetlen realizmusát. Közben feltárul előttünk egy hosszú órákig-évekig érzéketlen tuskóként kezelt és abba idővel beleunó lombhullató élőlény kálváriája: bizony, a mesterséges intelligencia folyamatos hajhászása során épp azok érző és dobogó szívéről feledkezünk meg, akik árnyékában életünk során bármikor oltalmat találhatunk.

A rendkívül jó érzékkel és stílussal vegyített zenei elemek pedig csak habként szolgálnak azon a bizonyos hipsztertortán. Megunhatatlan!