“-Te Holló, olvastad, hogy végre megszűnik ez a csicska Autodafé?”
“-Buzi vagy Lupus, szerinted lehet nekik hinni bármiben is?”

2011, egy új év, új remények nélkül. Haldoklás mindenfelé, a sivár lélektelenség örömfosztott víziója. Pusztulás, irgalmatlan vágtatás a vég felé és a győzelemben való hit végérvényes kudarca. És mi is még mindig itt vagyunk.
Aki rockzenét hallgat, az érzelmes és igaz ember. Sosem tenne semmi valótlant, sosem hagyná, hogy a hazug világ sugaras téveszméi körbefonják és jól megcsapkodják azt a lánglelkű kobakját. A metálos ember mindent akar és semmit kap, a metálosnak mindig igaza van és megváltja a világot. És nem hazudik, csak esetleg véletlenségből elfelejti pontosítani mondandóját.
Ha mondjuk azt állítja, hogy soron következő turné lesz zenekara történetében az utolsó, az csak azt akarja jelenteni, hogy eztán nem fog tíznél több állomásból álló koncertsorozatot létrehozni, vagy ha mégis, akkor arra majd kitalál a “turné” helyett valami új

a 2011-es év történéseire már egyes zenekarok is próbáltak utalni

a 2011-es év várható történéseire már egyes zenekarok is próbáltak utalni

kifejezést.
De ha utolshow búcsúkoncertjeként eladott produkciója után még mindig nem hagy fel a tisztelt publikum untatásával, az sem az ígéret megszegése, hiszen csak a “búcsúkoncert” fogalmára vonatkozott az “utolsó” jelző, a további fellépések elé ugyan mi gördíthetne gátló tényezőt? Sok-sok-sok  pénz talán, de az hamar elmenne úgyis fehér fröccsre, szóval ja. A kín örök és elpusztíthatatlan.
Körülbelül így szemléljétek azt is, ha kedvenc fémzenei szaklapotokban december 30.-án “utolsó poszttal” találkoztok. Mert bizony az csak adott évre vonatkozik. Tőlünk soha az életben nem szabadultok, nincs akkora szerencsétek.
Ennek örömére nézzük is, milyen szenvedéseket tartogat számunkra a boldog új év:

— ZS-kategóriás bandák tömkelege ismét Metalfesten — elsőre még akár azt is hihettük volna, hogy idén majd változás meg igényesség meg minden (Alcest, While Heaven Wept, Primordial), de végül csak kimutatta a metálszörny foga sárgáját: éljen soká a Visions of Atlantis-féle nagyívű sírás-rívás és a Graveworm ördögi gonoszsága, hogy a Diabulus in Musica nevét már ne is említsük. Bár valószínűleg ha nem hívják meg őket, soha nem is tettünk volna ilyet.

— Habár azt “ígértük”, hogy a Nevermore-t soha az életben nem hagyjuk majd kiszolgáltatni rossznyelvünk gunyorosságának, idén minimum kétszer alaposan összemelegedünk majd velük, hiszen míg márciusban a Power of Metal turné keretén belül játszanak majd nálunk a Psychotic Waltz-cal karöltve, addig augusztusban a cseh Brutal Assault fesztiválon is valószínűsíthetően végigugráljuk majd fellépésüket. Hurrá?

—Végre ránk zúdítja majd fekete humorának újabb muzikális manifesztációját a Lifelover néven ismert bűnbanda, és annyira viccesnek tartották ezúttal magukat, hogy a Sjukdom albumot február 14.-én, azaz Valentin (Szilvi) neve napján hozzák ki. Kac-kac.

— Továbbá új Anal Cunt album is érkezik, rögvest kettő: először a Fuckin’ A lemezen fognak arról mesélni, miért utálják annyira Micimackót, majd a Wearing Out Our Welcome keretén belül gyűlölködnek meg lóbálják a középső ujjukat. Lebegjen addig is előttünk az idilli kép — szemtől szemben Seth Putnam és Corey Taylor, ahogy felváltva mutogatnak szépeket egymásnak és a rajongók hadának egyaránt. De legalább PiCsáék stílusosabban teszik.
Ezt a képet meg belinkeljük mi is, mert napok óta másra sem verjük.

— Idén állítólag egy új deathcore banda fog alakulni Magyarországon. Mi már nagyon izgulunk!

Kátai Tomász is előkapar majd valamit agyának legrejtettebb ravatalaiból, mi pedig szépen megrendeljük majd a digipak változatot és szépen felháborodunk azon, hogy még mindig nem fogja a booklet tartalmazni a dalszövegeket. Még ilyet!

Lesznek egyéb meglepetések is, például végre fény derül arra, mitől döglik a légy szúnyog. Tóth Gergő szerint az összefogástól, Sziva Balázs a hazafias megoldásokra fog voksolni igent mondani, mi pedig nihilista lelkületünk által összegereblyézett irományokban tervezünk rávilágítani a sötétségre. A szemeket pedig továbbra sem nyitjuk fel, sőt igyekezni fogunk minél alaposabban elhomályosítani őket.
Amiért nem indítottatok aláírásgyűjtést azért, hogy megmaradjunk nektek, most hathathatszorosan fogtok megbűnhődni, Tisztelt Olvasók!