A legendás Life of Agony énekese, az alternative körökben nagy respektnek örvendő Keith Mina Caputo ősszel újra Budapesten készül koncertezni, ezúttal az A38-at bevéve saját csapatával, a The Sad-Eyed Ladiesszel. Az énekes nemrég jelentette be, hogy nővé operáltatja magát, erről is kérdeztük őt álinterjúnk során.
Holden (H.) — Keith, köszöntünk téged Magyarország legnépszerűbb altermetál oldalán, az Autodafén. Több utónévkönyvet is átlapoztunk, de a Keith mindenhol férfinévként szerepel. Nem inkább helyette kellene használnod a Minát?

Mina (M.)  — (gondolkodik) Mindig is érzékenyen érintett a nőket érő rengeteg fájdalom és megaláztatás. Minden pasi egy rohadék! Nézd meg, jelenleg mi zajlik a világban, nézz körül Észak-Koreában és Afganisztánban, aztán nézz végig három öngyilkosságot és tíz állatkínzást, rájössz majd ennek a mocskos és elbaszott világnak a működési mechanizmusára. És ez mind a szemét férfiak miatt van; önző, kéjsóvár állat mind. Amelyik meg nem, az majd az lesz. A férfiak nem tanulnak, de sokat felejtenek, kisebb az agyuk is és egy nyomorult kenyeret sem bírnak megdagasztani. Ha én lennék Amerika elnöke, a Mississippibe lőném az összeset! Persze miniszterelnök sem lennék, mert a gonosz politikusokat is utálom. De szeretem is őket. Ez a világ olyan csodaszép. Porig égetném az egészet.

H. — Mit kellene tennünk szerinted, hogy egy élhetőbb környezetet teremtsünk meg körülöttünk?

M. — (gondolkodik) Hát… (gondolkodik) Szerintem kellene minden plázába egy mosdó a transzneműek számára is. Most sehol nincs ilyen, ezért van globális felmelegedés is, és ezért pusztítják Ázsiában is a delfineket. Mert a rohadék, önző pasik csak a saját érdekeiket nézik! Ők a pokol szülöttei. Bizonyos értelemben ugyan angyalok is, de bizonyos értelemben nem azok. A nők az angyalok! Ők kedves, aranyos, imádnivaló lények! Ők foglalkoznának a gorillákkal, csak nem tehetik, mert vasalniuk kell. Kell a férfiaknak vasalniuk? Mégsem foglalkoznak a gorillákkal. Mi lesz így akkor velük? Szegény, jóravaló állatok, és mégis (gondolkodik) ki kell pusztulniuk a férfiak miatt. Bárcsak kisebb lenne a korrupció. Ez undorít. De a lepkéket szeretem.

H. — Mi a helyzet a Life of Agony-vel? Ott is férfiak vettek körül…

M. — (mosolyog) (gondolkodik) (mosolyog)

H. — Nem így van?

M. — Nézd, számomra a “férfi” a gonoszság szinonimája, aki pedig jó, az nem férfi. Lehet, hogy kibaszott farkuk van, de kibaszott érző szívük is egyúttal, amelyik dobog a bálnákért. Meg a művészetekért! A szépségért és a jóságért! A szivárványért és a Beatlesért! Az én remek ízlésemért és a zenémért! Tudod, mindannyiunkban egy kis női nem van. (mosolyog)

H. — Ha jól tudjuk, benned nem is kevés. Hogy áll a műtéted?

M. — Maradok férfi testben, csak közben melleket növesztek. De ne örüljenek a rohadék férfiak, mert leszbikus vagyok. Rám talált a szerelem! (mosolyog) Bassza meg minden természetpusztító elmebeteg! (mosolyog) Ez a lehetséges világok legjobbika! (mosolyog) De a Jobbikot kibaszottul gyűlölöm! (mosolyog)

H. — Milyen programmal érkezel ősszel hozzánk?

M. — Szívderítővel! El fogok pusztulni a színpadon és csak úgy áradni fog a keserűség, de közben nagyokat is nevetünk majd, és pompásan fogunk mulatni mi, csajszik. Mert ugye férfiak nem jöhetnek be. Rohadék diszkriminatív, rasszista, homofób idióták mind, ezért ki lesznek tiltva a koncertemről. De gorillák jöhetnek ezerszámra. (mosolyog és közben gondolkodik)

H. — Min gondolkodsz most?

M. — Csak eszembe jutott egy nagyszerű, világmegváltó ötlet. De a világot nem érdemes megváltani, pusztulásra van ítélve. Persze akkor a tintahalaknak is végük lenne, és ők nem ezt érdemlik. Tudtad egyébként, hogy a tintahalak társadalmában külön mellékhelyiség funkcionál a transznemű tintahalak számára? Nagyon kedves élőlények. Álmomban is meglátogatott egy, és a világbékéről beszélt számomra, meg le is fröcskölt vízzel a kis pajkos. Át is nyújtott nekem egy riffet, amelyet felhasználtam az A Fondness for Hometown Scars album készítése során.

H. — És mi a helyzet a készülő új lemezeddel, a The Neptune Darlingsszal? Mit várhatunk tőle?

M. — Tudod, ez egy nagyon mély anyag lesz, egyenesen a szívem legmélyéről. Rengeteg energiát és érzést fektettem bele, nagyon személyes anyag lesz, melyet nem is nagyon fog érteni senki más. De azért remélem (mosolyog) megveszik majd! Manapság csak a rajongóimra számíthatok, akik utolsó rohadékok mind egy szálig. Emlékszem, egy koncerten telefonált valamelyik a legérzelmesebb számom közben, aztán még nekik állt feljebb különböző fórumokon, hogy kidobattam őket. De tudod, nekem már csak ők maradtak. Meg a családom, amelyik nem létezik. Ez egy nagyon összetett dolog, de én így érzek. Jól jönne már egy barátnő! (mosolyog) Azaz most már két éve boldog párkapcsolatban élek, de az nem ugyanaz. Szeretném, ha szeretnének és lennék mindenkié, ha az egész világ mosolyogva egy nagy lánccá fonódna, megölelnénk minden zebrát és párosujjú patást, és nevetve akasztanánk fel minden rohadék pasit. Most erről álmodom. Érzelmes lány vagyok, tudod! (mosolyog)

H. — Zárásként foglald össze kérlek, hogy telik egy napod!

M. — Mikor szárnyat bont a hajnal, felnyitom szemem baldachinos ágyamban, és merengek egy kicsit a szép dolgokon. Utána rájövök, hogy léteznek férfiak, és dühösen megmosom a fogam. Reggelire egy kis gabonapehely, illetve boldog álmodozás. Délelőtt néhány elgondolkodtató interjú, ebédre egy gondolatébresztő dühöngés. Délután aerobic, este koncert a The Sad-Eyed Ladiesszel. Vacsira egy kis probiotikus yoghurt, mely jót tesz a kis Bél Flórának, a másik énemnek. Ő egy tündéri kis hölgy, aki néha meglátogat este, és a sárgán virágzó rétekről beszél nekem, meg arról, hogy fel kellene robbantanom a szomszéd lakótelepet.
Az életem minden napja egy kész csoda! Az erdőirtás pedig borzalmas gonoszság. Rohadék pasik! Szeretem az életet.

(Fotó: metalexperience.com)