Végre egy izgalmas(abb)nak tűnő név is felbukkant az idei MetalFest színes-szagos palettáján, amely képében a német thrash metal egyik legendás csapatát, a színtéren 1982 óta jelen lévő Kreatort tisztelhetjük. Ugyan egyik kedves hölgyismerősöm szerint Mille énekes hangja körülbelül olyan, mintha felháborodottan rikácsolna azt sérelmezve, hogy rányitottak a wc-ben nagydolga végzése közben, de most ezen emelkedjünk felül, hiszen a thrash metal színtér olyan borzalmasnak mondható, hogy ha nem lenne Kreator, akkor élből utálnánk mindent, amit okos emberek ide sorolnak.
Ráadásul a teuton banda egy igencsak neves támogatót is magáénak tudhat, akivel a nemrég a russlegivm.cum-on készült interjú egy részletét fordítottuk le számotokra, fogadjátok sok szeretettel:

— Varg, mit tudsz felhozni mentségedre?

— “Talán hozzon fel valamit az Európai Unió a mentségére. Undorító, aljas, gondolkodni képtelen csőcselék rajtam kívül mindenki, és azt hiszem, megérdemlitek, hogy mind meghaljatok. És nem, nem foglak sajnálni titeket, mert egyszerűen nem érdemlitek meg az életet, hogy úgy mondjam.”

— Egyszer azt állítottad, hogy a gitár a niggerek hangszere, és a metal egy nigger szubkultúra. Szerinted emiatt hányan tartanak téged egy valós igazságokra rámutató, bölcs embernek?

— “Nézd, egyszerűen nem érdekel, hogy úgy mondjam. Varg Vikernes vagyok, nem pedig egy elkorcsosult példánya az önmagát liberálisnak és progresszív gondolkodásúnak tartó szubhumán tömegeknek. Meglep az ostobaságotok, de hát nincs ezen mit csodálkozni, hogy úgy mondjam!”

— Milyen hangszereket használtál legutóbbi, Fallen című lemezed felvétele során, és melyik stúdióban rögzítetted azt?

— “Hogy úgy mondjam, engem ez a kérdés egyáltalán nem érdekel.”

— Hamarosan a magyar MetalFesten játszik minden idők legsikeresebb(nek tartott) germán thrash bandája, a Kreator! Igaz az, hogy Euronymous meggyilkolása után, miközben menekültél Snorréval egy kocsiban, felvetted az együttes Pleasure to Kill lemezéhez készült kapucnisát?

— “Sok mindent próbálnak rólam elhitetni a sajtóban, hogy úgy mondjam. Kérlek, ha értelmes embernek vallod magad, ne higgy ezeknek az alaptalan pletykáknak. Egyébként igaz.”

— A hardrock.hu-n nemrég újraírták a történetedet, ahol azt állították, hogy te “saját magad által kreált mítosz világba menekültél”, illetve “megrémültél a saját magadra kényszerített szereptől”. A cikket Garael írta, ha megadjuk a címét, megkeresed és megölöd őt?

— “Garael már régóta szövögeti a nevetséges tervét meggyilkolásomról, hogy úgy mondjam. Ennek ellenére természetesen nem készülök semmire, békés embernek tartom magam.”

— A Mayhem még mindig aktív, és egyesek szerint Csihar Attila egy celeb, aki a régi Mayhemet járatja le, karöltve Hellhammerrel. Mit gondolsz ezekről az egyesekről?

— “Én is ilyen egyesek voltam tíz éve, hogy úgy mondjam. Most viszont a nagy szakáll miatt jelentős élettapasztalattal lettem gazdagabb, hogy úgy mondjam. A mayhemes srácok férfiak voltak, amikor mások patkányok, és nem árulták el a rendőrségnek, hogy én gyújtottam fel három templomot is Bergen környékén. Hogy úgy mondjam.”

— Van példaképed?

— “Én vagyok a példaképem. Mindenki más csak gyenge jellem, felesleges része az egész elkorcsosult gépezetnek.”